poniedziałek, 3 lutego 2014

Makaron z sosem pieczarkowym

Dzisiejsza propozycja jest doskonała alternatywą na piątkowy obiad i nie tylko. Prosto, tanio i szybko...


Składniki:

- 200 g makaron penne

- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, vegeta
- 1 szklanka wody + pół szklanki wody do zagęszczenia
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy 5 minut. Wlewamy 1 szklankę wody i zagotowujemy. W pozostałej wodzie mieszamy mąkę. Wlewamy do pieczarek zagotowujemy, dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy jeszcze 2 minuty. Polewamy makaron.

2 komentarze:

  1. Ja osobiście nie przepadam za bardzo za pieczarkami, więc sos nieco mnie odstraszył ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. No nie każdy lubi pieczarki, a ja lubię bardzo. Mój teść też nie lubi i jak robię jakąś imprezę to muszę tak menu żeby dla wszystkich było dobrze :)

    OdpowiedzUsuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...