Pełnoziarniste muffinki z gruszkami

Polecam pyszne bułeczki z mąki pełnoziarnistej, mogą służyć jako śniadanie ze szklanką ciepłego mleka lub kakao lub jako ciasteczko do kawy czy herbaty. Składniki: - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier wanilinowy - pół szklanki cukru - 1 jajko - 1 szklanka mleka - pół szklanki oleju - 3 miękkie gruszki Przygotowanie: Gruszki umyć, obrać i pokroić w małą kosteczkę. Suche składniki połączyć w jednej misce, a mokre w drugiej. Suche składniki przesypać do mokrych i wymieszać, dodać gruszki i ponownie wymieszać. Napełnić foremki do muffinek na 3/4 wysokości i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Wyciągnąć i wystudzić.