Składniki:
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier wanilinowy
- pół szklanki cukru
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki oleju
- 3 miękkie gruszki
Przygotowanie:
Gruszki umyć, obrać i pokroić w małą kosteczkę.
Suche składniki połączyć w jednej misce, a mokre w drugiej. Suche składniki przesypać do mokrych i wymieszać, dodać gruszki i ponownie wymieszać. Napełnić foremki do muffinek na 3/4 wysokości i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Wyciągnąć i wystudzić.
Nigdy jeszcze nie robiłam muffinek z gruszkami. Zdjęcia wyglądają apetycznie :) Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, że dołączyłaś do akcji "Ciasta bez miksera". Dziękuję. Joanna
http://gotowaniezdzieciakami.blog.pl/
Polecam nam zasmakowały, ta mąka daje ciekawy smak i są mięciutkie :) cieszę się że mogłam dołączyć do akcji :))
Usuń