Składniki:
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 cebula
- 200 g mieszanki warzyw chińskich mrożonych
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżeczka Vegety
- sól, pieprz ziołowy
- szczypta chili i papryki ostrej
- olej
Przygotowanie:
Mięso myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy solą i pieprzem ziołowym. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i chwilkę smażymy. Dodajemy warzywa, przyprawy (chili, Vegetę, paprykę ostrą, pieprz ziołowy), wlewamy pół szklanki wody i dusimy do miękkości warzyw. Jakby woda wyparowała to dolewamy. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy, dodajemy ketchup mieszamy. Czekamy aż się zagotuje i w razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z ryżem białym lub brązowym.
Smacznego...