Racuchy z jagodami
Dzisiaj na przekąskę proponuję racuchy z jagodami. Zawsze robiłam z potartymi jabłkami, ale został mi słoiczek jagód i postanowiłam zrobić w takiej wersji. Ja podałam z cukrem pudrem, ale możemy je zjeść z jogurtem naturalnym czy śmietaną.
Składniki:
- 300 ml mleka
- 2 jajka
- 14 łyżek mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki jagód z soku (przecedzone na sitku)
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Mleko wlewamy do miski, wbijamy jajka i mieszamy trzepaczką. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy. Dodajemy jagody i mieszamy. Smażymy na oleju z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące.
Składniki:
- 300 ml mleka
- 2 jajka
- 14 łyżek mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki jagód z soku (przecedzone na sitku)
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Mleko wlewamy do miski, wbijamy jajka i mieszamy trzepaczką. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i dobrze mieszamy. Dodajemy jagody i mieszamy. Smażymy na oleju z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące.
Piękne są te racuszki z jagodami mniam
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńjakie niebieskie-.-
OdpowiedzUsuńdziękuję za dodanie ich do jagodowej akcji!
ale zabawne niebieskie wyszły:) takie smerfo-racuchy:D
OdpowiedzUsuń..jakie cudaki.. smerfetkowe :) śliczne :).. zapewne smakują jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńwyszły zabawne, ale smak jest bardzo dobry nawet moje dzieciaczki się zajadały
Usuń