sobota, 21 września 2013

Placuszki z kabaczka

Dzisiaj dostałam kabaczka i postanowiłam zrobić placuszki. W tej wersji kabaczka jeszcze nie jadłam. Placuszki są bardzo dobre.



Składniki:

- 1 średni kabaczek
- 1 jajko
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- sól
- pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Kabaczka obrać, wyciąć środek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i zostawić na 10 minut żeby zmiękło. Po tym czasie odsączyć z powstałego soku, dodać jajko mąkę, pieprz ziołowy i wszystko wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na rumiano. Podawać na gorąco.

5 komentarzy:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...