poniedziałek, 2 czerwca 2014

Sajgonki

Zapraszam na sajgonki w szybkiej wersji.



Składniki:

- 1 opakowanie papieru ryżowego - 10 sztuk
- 1 pojedyńczy filet z kurczaka
- 200 g mrożonych warzyw po chińsku
- przyprawa do potraw chińskich
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Na patelnię wlać 3 łyżki oleju i rozgrać, następnie dodać fileta pokrojonego w małą kosteczkę, posypać przyprawą do potraw chińskich, podsmażyć 3 minuty, dodać warzywa i smażyć 10 minut.
Papier ryżowy namoczyć w letniej wodzie, nakładać farsz i zwinąć w rulon.
Sajgonki smażymy w głębokim mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor. Jak będziemy smażyć to uważajmy aby się nie skleiły, bo się nam rozpadną.

Podawać z sosem chińskim.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam twoje przepisy za łatwość przygotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak na szybko to się piszę :)
    Papier ryżowy mam więc może dziś na obiadek :):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam zrobić, bo nam bardzo smakowały. Jak pani zrobi to proszę dać znać czy smakowały :)

      Usuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...