Smaczna przekąska na imprezę lub na Wielkanocny stół.
Składniki:
- 6 rzodkiewek + 2 do dekoracji
- 6 jajek
- pół pęczka szczypiorku + pół pęczka do dekoracji
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka. Rzodkiewkę i szczypiorek kroimy w kostkę. Żółtka rozgniatamy z majonezem, dodajemy rzodkiewkę, szczypiorek, sól, pieprz i mieszamy. Farsz nakładamy na jajka i układamy na półmisku.
Z rzodkiewek wycinamy kwiatki. Na półmisku posypujemy szczypiorek i układamy kwiatki z rzodkiewek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz