wtorek, 21 kwietnia 2015

Koktajl truskawkowo-gruszkowy

Pyszny koktajl na drugie śniadanie lub na przekąskę po południu. Samo zdrowie.





Składniki:

- 1 szklanka truskawek
- 4 małe dojrzałe gruszki
- 200 ml jogurtu greckiego
- 2 łyżki miodu płynnego

Przygotowanie:

Truskawki myjemy, ściągamy szypułki i przekładamy do wysokiego naczynia. Gruszki myjemy, obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy do truskawek. Następnie do owoców dodajemy miód, jogurt grecki i miksujemy. Schładzamy i przelewamy do szklaneczek. Podajemy


Wiosenne słodkości!

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...