Składniki:
- 100 g makaronu Lubella Pełne ziarno kokardki
- 1 garść rukoli (20 g)
- pół czerwonej papryki
- pół czerwonej cebuli
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 50 g sera feta
dresing:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka wody
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Rukole umyć i osuszyć.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Cebule czerwoną pokroić w piórka.
Paprykę czerwoną pokroić w paseczki a ser feta w kostkę.
Dresing: oliwę połączyć z wodą, solą i pieprzem.
Na talerzu owalnym dużym lub na dwóch małych układamy kolejno
makaron, rukolę, paprykę czerwoną, kukurydzę, czerwoną cebulę i ser feta.
Na wierzch polewamy dresingiem. Podajemy, smacznego.