Papryka z miodem do słoików

Pyszna papryka zamknięta w słoiku na zimę. Moje dzieci uwielbiają jej smak. Przepis mam od mojej mamy koleżanki, który wart jest polecenia. Składniki: - około 4 kg papryki czerwonej Zalewa: - 3 litry wody - 1 szklanka octu - 1,5 szklanki cukru - 2 łyżki soli Ponadto - ziele angielskie - po 1 ziarenku do słoika - liść laurowy - po małym lub po pół listka do słoika - miód - 1 łyżka na słoik Przygotowanie: Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w długie paski. Wkładamy do słoika, dodajemy po 1 ziarenku ziela angielskiego i 1 liściu laurowym. Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewamy paprykę, dodajemy 1 łyżkę miodu i zakręcamy słoik. Pasteryzujemy 20 minut, na malutkim gazie i wyjmujemy. Kładziemy do góry dnem, trzymamy tak aż ostygną.