środa, 30 lipca 2014

Warstwowa sałatka

Wyjeżdżam na wakacje i muszę opróżnić lodówkę, więc postanowiłam zrobić sałatkę, wyszła bardzo smaczna.


Składniki:

- pół kapusty pekińskiej
- pół puszki kukurydzy
- por biała część
- 4 jajka
- pęczek rzodkiewek
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, kukurydzę odsączyć z zalewy, por pokroić w kostkę, jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę, rzodkiewki pokroić w kostkę. W szklanej miseczce układamy kolejno, kapustę, kukurydzę, por, jajka, rzodkiewki. Ketchup łączymy z majonezem doprawiając sola i pieprzem. Polewamy na wierzch sałatki. Ja udekorowałam szczypiorkiem i posypałam pieprzem. Przed podaniem możemy wymieszać. Smacznego...





Lato w pełni! Kukurydziane wariacje III Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...