czwartek, 31 lipca 2014

Orzeźwiający deser arbuzowo-jagodowy

Pyszny, orzeźwiający deser idealny na tak mocne upały.






Składniki:

- 2 serki homogenizowane naturalne
- 1 galaretka arbuzowa
- 1 galaretka jagodowa
- 0,5 kg arbuza ze skórą
- 1 szklanka jagód

Przygotowanie:

Galaretkę arbuzową rozpuścić 3/4 szklanki wody. Z arbuza odkroić czerwoną część i oczyścić z pestek, zmiksować, połączyć z 1 serkiem homogenizowanym i tężejącą galaretką. Wylać do formy. Ja użyłam silikonowej. Możemy użyć okrągłej tortownicy. Wstawić do lodówki aby stężało.
Galaretkę jagodową rozpuścić w 1 szklance wody. Jagody połączyć z drugim serkiem i tężejącą galaretką. Wylać na pierwszą warstwę. Ponownie wstawić do lodówki aby stężało. Gdy dobrze zastygnie wyjąć z formy i podawać.

  Lekkie desery bez piekarnika vol 2 Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Lato w pełni!

3 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...