sobota, 30 listopada 2013

Gulasz z szynki

Taki gulasz robi moja mama. Jest pyszny i bardzo go lubię..... A za sosem przepada moja córka, a najbardziej mąż.

Składniki:

- 0,7 kg mięsa z szynki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- pół szklanki wody + 2 płaskie łyżki mąki do zrobienia sosu



Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę (lub pokrojony w kosteczkę) i cebulę pokrojoną w kostkę. Chwilę podsmażyć i przełożyć do brytfanki. Podlać wodą i dusić do miękkości. Co jakiś czas podlewając woda. Zrobić sos zagęszczając go rozmieszaną wodą z mąką.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...