Polecam pyszne jajeczka na śniadanie Wielkanocne i nie tylko.
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 szklanka śmietany gęstej 18 %
- 2 ząbki czosnku
- po 2 łyżki posiekanej rzeżuchy, szczypiorku, koperku, pietruszki
- 1 szczypta cukru
- sól do smaku
- 1 szczypta białego pieprzu
Przygotowanie:
Śmietanę przełożyć do miseczki, dodać sól, czosnek przeciśnięty przez praskę, cukier, pieprz oraz zieleninę. Wszystko dobrze wymieszać.
Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, układamy na półmisku i polewamy sosem. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.
sobota, 4 kwietnia 2015
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Zapraw ogórków ciąg dalszy. Proponuję ogórki pikle z ketchupem. Z tej zalewy wyszło mi 20 słoików różnej wielkości np. od dżemu, majone...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz