Jajka w wiosennym sosie

Polecam pyszne jajeczka na śniadanie Wielkanocne i nie tylko.








Składniki:

- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 szklanka śmietany gęstej 18 %
- 2 ząbki czosnku
- po 2 łyżki posiekanej rzeżuchy, szczypiorku, koperku, pietruszki
- 1 szczypta cukru
- sól do smaku
- 1 szczypta białego pieprzu

Przygotowanie:

Śmietanę przełożyć do miseczki, dodać sól, czosnek przeciśnięty przez praskę, cukier, pieprz oraz zieleninę. Wszystko dobrze wymieszać.
Jajka obieramy, kroimy wzdłuż na pół, układamy na półmisku i polewamy sosem. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.

ALE JAJA! Wielkanocne Smaki - edycja V Niedocenione Jajko

Komentarze

Popularne posty