środa, 12 czerwca 2013

Surówka z kapusty pekińskiej

Sezon na świeże warzywa zaczęty więc zapraszam na pyszną surówkę.


Składniki:

- połowa małej kapusty pekińskiej
- 1 ogórek kiszony
- 1 cebula
- sól

Sos:

- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pół łyżeczki cukru

Przygotowanie:

Kapustę umyć, wysuszyć i poszatkować. Cebulę i ogórka obrać i pokroić w małą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski.

Sos:

Olej łączymy z musztardą, sokiem z cytryny, cukrem i dokładnie mieszamy.

Polewamy surówkę i mieszamy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...