sobota, 15 czerwca 2013

Rolada z indyka z pieczarkami

Dzisiaj zapraszam na przepyszną roladę z indyka. Ten przepis znalazłam w gazetce PP, ale tam jest wersja ze śliwkami suszonymi. Ja zbytnio nie przepadam za roladami ze słodkim nadzieniem więc u mnie jest z pieczarkami.




Składniki:

- jeden filet z indyka
- 25 dag pieczarek
- 3 cebule (jedna mała, a dwie średnie)
- sól i pieprz
- ziarenka smaku ziołowe
- pół litra rosołu może być z kostki

- nitka do obwiązania rolady

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i kroimy w małą kostkę. Małą cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Mięso myjemy, suszymy, przecinamy wzdłuż. Posypujemy ziarenkami smaku i pieprzem. Nadzienie nakładamy na przekrojonego fileta i zwijamy w roladę. Obwijamy nitką i układamy w brytfance.
Pozostałe cebule obieramy i kroimy na pół, układamy obok rolady. Zalewamy rosołkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C około 1 godz i 20 minut. Od czasu do czasu polewamy rosołkiem.
Po wyciągnięciu z piekarnika ściągamy nitkę i kroimy w plastry. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.




Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...