Zapraszam na zupkę według pani Danuty Kozień.
Składniki:
- 2 duże ćwiartki z kurczaka
- 2 marchewki
- 2 pomidory
- cebula
- ząbek czosnku
- 1/2 szklanki ryżu
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
- 2 łyżki śmietany 30 %
Przygotowanie:
Ćwiartki myjemy i kroimy na pół, wkładamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na wolnym ogniu . Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki, wypłukany ryz, posiekaną cebulę, obranego ze skórki i posiekanego pomidora oraz roztarty z solą czosnek. Gotować, zbierając powstające szumowiny. Gotujemy do miękkości warzyw, doprawiamy solą i pieprzem. Wlać śmietanę, wymieszać. Porcję kurczaka wykładać na talerze, zalewać zupą i posypać natką pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Hej !
OdpowiedzUsuńNominuję Cię do Liebster Blog Award. Więcej informacji znajdziesz tutaj :
http://deliciousjourneyy.blogspot.com/2013/06/domowa-granola-i-cwiczenia-z-ewa.html
Pozdrawiam !
Dziękuję. Jest to moja druga nominacja. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPrzesylam nominacje Gotujzdrowo!Guten Appetit!
OdpowiedzUsuń