Potrawkę wymyśliłam sama, zamiast tradycyjnego lecza. Bardzo nam smakowała, zrobiłam ją na ostro, ale możemy zrobić na łagodnie.
Składniki:
- 5 cienkich parówek np. Berlinki
- 1 duża cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 mały słoik ketchupu Włocławek
- sól, pieprz, papryka ostra lub papryka słodka
- 1 szklanka wody
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać, parówki, paprykę, chwilkę smażyć, podlać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić, posypać pieprzem i papryka ostrą, dodać ketchup, wszystko wymieszać i zagotować.
Podawać na ciepło z pieczywem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
szybkie danie:)
OdpowiedzUsuńNawet bardzo szybkie:) spodziewałam się gości i musiałam coś szybko wymyślić. A te składniki akurat miałam dostępne :)
Usuń