wtorek, 29 października 2013

Potrawka z parówkami

Potrawkę wymyśliłam sama, zamiast tradycyjnego lecza. Bardzo nam smakowała, zrobiłam ją na ostro, ale możemy zrobić na łagodnie.

Składniki:

- 5 cienkich parówek np. Berlinki
- 1 duża cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 mały słoik ketchupu Włocławek
- sól, pieprz, papryka ostra lub papryka słodka
- 1 szklanka wody
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Parówki pokroić w plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać, parówki, paprykę, chwilkę smażyć, podlać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem 10 minut. Posolić, posypać pieprzem i papryka ostrą, dodać ketchup, wszystko wymieszać i zagotować.
Podawać na ciepło z pieczywem.


2 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Nawet bardzo szybkie:) spodziewałam się gości i musiałam coś szybko wymyślić. A te składniki akurat miałam dostępne :)

      Usuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...