Składniki:
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 budyń śmietankowy
- niespełna pół szklanki oleju
- 2 duże jabłka
- cynamon
- cukier puder do posypania ciasta
- kwadratowa forma 23 cm do pieczenia
Przygotowanie:
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w plastry i układamy na blaszce. Posypujemy cynamonem.
Jajka wbijamy do miski i ubijamy, dodajemy cukier i dalej ubijamy, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, budyń, olej i dalej miksujemy do otrzymania jednolitej masy.
Wyjmujemy i studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.
Szybkie i smaczne,bardzo lubię takie ciasta ,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam :)
UsuńApetyczne ciacho! :)
OdpowiedzUsuńJest bardzo smaczne :) Polecam zrobić :)
OdpowiedzUsuńszybkie, proste, pyszne!
OdpowiedzUsuń