Gdy nam zostaną pieczarki z przygotowania innego dania możemy zrobić sos pieczarkowy do ziemniaków lub makaronu.
Składniki:
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, vegeta
- 1 szklanka wody + pół szklanki wody do zagęszczenia
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy 5 minut. Wlewamy 1 szklankę wody i zagotowujemy. W pozostałej wodzie mieszamy mąkę. Wlewamy do pieczarek zagotowujemy, dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy jeszcze 2 minuty. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub makaronem.
niedziela, 13 października 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz