niedziela, 13 października 2013

Sos pieczarkowy

Gdy nam zostaną pieczarki z przygotowania innego dania możemy zrobić sos pieczarkowy do ziemniaków lub makaronu.



Składniki:

- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, vegeta
- 1 szklanka wody + pół szklanki wody do zagęszczenia
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy 5 minut. Wlewamy 1 szklankę wody i zagotowujemy. W pozostałej wodzie mieszamy mąkę. Wlewamy do pieczarek zagotowujemy, dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy jeszcze 2 minuty. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...