Koktajl truskawkowo-czereśniowy

Schłodzony smakuje rewelacyjnie na drugie śniadanie lub do popicia przy obiedzie.







Składniki:

- 20 dag truskawek
- 20 dag czereśni
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki cukru
- 3 gałki lodów śmietankowych

Przygotowanie:

Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia. Czereśnie umyć, wypestkować, przełożyć do truskawek. Wsypać cukier, wlać mleko i zmiksować. Dodać lody i ponownie zmiksować. Podawać od razu.

Letnie Orzeźwienie 2014 Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wigilijna sałatka ziemniaczana ze śledziem

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Tarta z grzybami leśnymi