Dzisiejsza surówka jest ostra. Możemy podać ja do dań z grilla lub do obiadu do drugiego dania.
Składniki:
- pół główki świeżej kapusty
- 2 czerwone cebule
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany zagęszczonej 12 %
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować i posolić aby zmiękła. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do kapusty. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, przełożyć do kapusty. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, posypujemy pieprzem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą jeśli trzeba.
Możemy ja lekko schłodzić przed podaniem. Smacznego...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz