czwartek, 10 lipca 2014

Muffinki z czekoladą

Dzisiaj upiekłam pyszne babeczki przypominające wypływający wulkan....


Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki oleju
 
- czekolada w słoiku np. nutella lub inna
 
Przygotowanie:
 
Suche składniki czyli: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia połączyć w misce. Mokre składniki czyli mleko, jajko i olej rozmieszać w drugiej misce. Mokre przelać do suchych składników i wymieszać. Gotowe ciasto nakładamy do foremek silikonowych po 1 łyżce, następnie nakładamy na środek po pół łyżeczki czekolady, ponownie na wierzch nakładamy ciasto aby zakryć czekoladę.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 stopni 20 minut. Wystudzić i podawać.
 





 

3 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...