Indyk w słodkim sosie

Zapraszam na pyszne mięsko z indyka, które przygotowałam na konkurs kulinarny na Prześlij Przepis. Idealne na świąteczny stół. Składniki: - 400 g fileta z indyka w plastrach - 3 buraki - 100 g orzechów włoskich - 100 g suszonych śliwek - 1 liść laurowy - 2 ziela angielski - 3 ziarenka pieprzu - 1 łyżeczka vegety - 1 szklanka wody - 50 g słodkiej śmietany 18 % - sól, pieprz, - cukier - ocet - olej do smażenia Przygotowanie: Indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy, posypujemy pieprzem i smażymy na oleju na rumiano. Przekładamy do brytfanki, wlewamy 1 szklankę wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i dusimy 10 minut. W tym czasie kroimy orzechy i śliwki na mniejsze kawałki. Dodajemy do mięsa i dusimy 40 minut. W razie potrzeby podlewamy wodą. Wlewamy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem jeśli jeszcze trzeba. Buraki gotujemy, ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach i doprawiamy odrobina s...