Marchewkowe kotleciki z jajkiem

Bardzo smaczne kotleciki z marchewki. Jadłam je pierwszy raz, znalazłam je tutaj . I na pewno częściej je będą robiła. Idealne danie na piątkowy obiad. Składniki: - 6 marchewek - 4 jajka - 1 duża cebula - 1 łyżka masła roślinnego - bułka tarta - sól morska - pieprz ziołowy - olej do smażenia Przygotowanie: Marchewki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ostudzeniu obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie miksujemy w rozdrabniaczu, przekładamy do miski. 3 jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę, przekładamy do marchewki. Cebulę kroimy w kostke i przesmażamy na maśle, przekładamy do miski. Dodajemy sól morską oraz pieprz ziołowy i dokładnie mieszamy. Następnie wbijamy jajko i dosypujemy nieco tartej bułki, tak aby marchewkowa masa była dość zbita i można było z niej formować kotlety. Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce, smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Podajemy na ciepło same, z ketchupem lub innym sos...