czwartek, 27 lutego 2014

Surówka z cebuli

Dla miłośników cebuli pod każdą postacią. Prosta i smaczna...


Składniki:

- 3 duże cebule
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
- 3/4 szklanki wody
- odrobina kwasku cytrynowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 liść laurowy

Przygotowanie:

Cebule obrać i pokroić w piórka. Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym, posolić, dodać cukier, liść laurowy i wrzucić cebulę, gotować aż lekko zmięknie. Odcedzić, wystudzić, wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

3 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...