- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki kokosu
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki oleju
Do dekoracji:
- gotowa polewa czekoladowa Dr. Oetker
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
Suche składniki czyli: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kokos połączyć w misce. Mokre składniki czyli mleko, jajko i olej rozmieszać w drugiej misce. Mokre przelać do suchych składników i wymieszać.
Gotowe ciasto nakładamy do foremek silikonowych lub papierowych na 3/4 wysokości.
Pieczemy w temp. 190 stopni przez 15 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły. Jak nie to trzymamy jeszcze chwilkę. Studzimy.
Smacznego....