Smażona cukinia jest idealnym daniem piątkowym do ziemniaków i surówek czy kalafiora. Cała moja rodzina się nimi zajada.
Składniki:
- 1 duża cukinia
- sól
- jajko do obtaczania
- bułka tarta do obtaczania
Przygotowanie:
Cukinię myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i obieramy. Kroimy w plastry ( jak ktoś nie lubi środka cukinii to wydrążamy środek) obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na rumiano.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Chyba właśnie tak przygotuję moją cukinię:-)
OdpowiedzUsuńI co smakuje?
OdpowiedzUsuńJak najbardziej, jest pyszna:-) A ponieważ wyszło mi jej całkiem dużo, to zostały na następny dzień na kanapki do pracy:-)
Usuńuwielbiam taką cukinię, to chyba moja ulubiona jej odsłona :)
OdpowiedzUsuńJa też najbardziej taką lubię :)
UsuńU mnie też cukinia szybko znika z talerzy :) Polecam też trochę lżejszą wersję tj. smażoną cukinię oprószoną tylko przyprawami, pycha.
OdpowiedzUsuńMój mąż bardzo lubi w tej wersji, ale spróbuję również twoją :)
Usuń