wtorek, 18 czerwca 2013

Smażona cukinia jak kotlety

Smażona cukinia jest idealnym daniem piątkowym do ziemniaków i surówek czy kalafiora. Cała moja rodzina się nimi zajada.

Składniki:

- 1 duża cukinia
- sól
- jajko do obtaczania
- bułka tarta do obtaczania

Przygotowanie:

Cukinię myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem i obieramy. Kroimy w plastry ( jak ktoś nie lubi środka cukinii to wydrążamy środek) obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na rumiano.

7 komentarzy:

  1. Chyba właśnie tak przygotuję moją cukinię:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. Jak najbardziej, jest pyszna:-) A ponieważ wyszło mi jej całkiem dużo, to zostały na następny dzień na kanapki do pracy:-)

      Usuń
  3. uwielbiam taką cukinię, to chyba moja ulubiona jej odsłona :)

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też cukinia szybko znika z talerzy :) Polecam też trochę lżejszą wersję tj. smażoną cukinię oprószoną tylko przyprawami, pycha.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mój mąż bardzo lubi w tej wersji, ale spróbuję również twoją :)

      Usuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...