środa, 22 stycznia 2014

Zapiekanki z chleba

Pyszne domowe zapiekanki. Ilość składników zależy od ilości osób dla których robimy zapiekanki. Mniej więcej dwa kawałki chleba na jedną osobę.

Składniki:

- chleb najlepiej wczorajszy
- masło lub margaryna do smarowania
- musztarda
- ulubiona wędlina w plasterkach
- cebula - pokrojona w plasterki
- papryka słodka lub ostra
- żółty ser w plasterkach


Przygotowanie:

Chleb posmarować masłem lub margaryny, następnie posmarować musztardą, położyć plaster wędliny, dwa krążki cebuli, posypać papryką ostra lub słodką i położyć plaster sera. Zapiekać
w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 5-7 minut.
Podawać na gorąco, polane ketchupem.

3 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...