Składniki:
- 50 dag piersi z kurczaka
- 2 cebule
- 1 mały kalafior
- kawałek selera
- 10 pieczarek
- 200 ml śmietany
- sok z cytryny
- vegeta
- 1 żółtko
- sól, pieprz
- gałka muszkatałowa
- 1 łyżka mąki
- 3 łyżki zieleniny - koperek, natka pietruszki, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Mięso umyć i natrzeć sokiem z cytryny i vegetą. Zakryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Mięso obtoczyć w mące i obrumienić z obu stron.
Selera obrać i pokroić w słupki, skropić sokiem z cytryny. Kalafiora oczyścić i podzielić na różyczki. Pieczarki obrać i pokroić wzdłuż, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.
Wszystkie jarzyny przekładamy do podsmażonego kurczaka, zalewamy wodą tak aby mięso było przykryte. Dusimy do miękkości warzyw.
Smacznego...
Ladny syf robilem
OdpowiedzUsuńMożesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedź? Jak ci nie smakowało to po prostu to napisz. A nie jako anonimowy piszesz że syf. Ja też tak potrafię. Może rozgotował ci się kalafior to się nie dziwię że nie smakowało albo po prostu nie twój smak i tyle.
Usuń