Idealne szaszłyki jak się nie ma w domu mięsa z kurczaka czy wieprzowiny. Z góry przepraszam za brak zdjęcia po upieczeniu na grillu, ale jak chciałam je zrobić to szaszłyki już zniknęły ze stołu.
Składniki:
- 5 kiełbas na grilla u mnie śląska
- 4-5 średnich cebul
- przyprawa do grilla u mnie kamis pikantna
- 5 patyczków do szaszłyków
Przygotowanie:
Kiełbasę pokroić na cztery części. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Nakłuwać na patyku na przemian kiełbasę i cebulę. Posypać przyprawą i piec na grillu około 10 minut z każdej strony co jakiś czas przewracając żeby się nie spaliły.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Niby bardzo banalne, ale również bardzo ciekawe. Przetestuję z pewnością ten przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam