czwartek, 2 maja 2013

Sernik na zimno pina colada - blue

Pyszne połączenie dwóch nowych galaretek Winiary. Moje dzieciaczki zachwycone.


Składniki:

- 1 galaretka Winiary Pina Colada
- 1 galaretka Blue Curacoa
- 2 serki homogenizowane po 200 g
- 4 połówki brzoskwini z puszki

Przygotowanie:

Galaretkę Pina Colada rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Brzoskwinie kroimy w paski.

Jedną połówkę brzoskwini układamy w formie i zalewamy połową szklanki galaretki Pina Colada. Wkładamy do lodówki aby stężała.
Resztę galaretki mieszamy z serkiem homogenizowanym i wylewamy na pierwszą część. Wkładamy do lodówki aby stężała.
Galaretkę Blue Curacoa rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
Resztę brzoskwini układamy na drugiej warstwie.

Zalewamy połową szklanki galaretki Blue Curacoa i wstawiamy do lodówki aby stężała. Resztę galaretki mieszamy z drugim serkiem homogenizowanym i wylewamy na trzecią warstwę. Wstawiamy do lodówki aby stężała.


Odwracamy formę i delikatnie wyjmujemy sernik.



Smacznego

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...