Domowe krokiety są najlepsze. Pyszności.
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka
- 1 szkl mleka
- 1 szkl wody ( ja używam gazowanej wtedy naleśniki są lepsze)
- 250 g mąki
- szczypta soli
Farsz:
- 250 g kapusty kwaszonej
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- sól i pieprz
Dodatkowo:
- jajko do obtoczenia
- bułka tarta do obtoczenia
Przygotowanie:
Farsz:
Cebulę, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę kroimy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę dodajemy pieczarki i chwilkę smażymy. Dodajemy kapustę i dusimy pod przykryciem około 25 minut.
Naleśniki:
Do miski wbijamy całe jajka i szczyptę soli. Roztrzepujemy, wlewamy mleko mieszamy, dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy wodę i wszystko dobrze mieszamy. Smażymy naleśniki.
Farsz zawijamy w naleśniki. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy na oleju.
Smacznego ...
Nominacja dla Ciebie w Liebster Blog Award. Zapraszam do zabawy: http://www.cosiedziwgarnku.blogspot.co.uk/
OdpowiedzUsuń