Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 250 g mąki
- szczypta soli
- kostka twarogu - 250 g
- 8 g cukru waniliowego
- 4 łyżeczki cukru
- 3 łyżki śmietany
- 1 szklanka jagód mrożonych
Przygotowanie:
Naleśniki:
Do miski wbijamy całe jajka i szczyptę soli. Roztrzepujemy, wlewamy mleko mieszamy, dodajemy mąkę, mieszamy. Wlewamy wodę i wszystko dobrze mieszamy. Smażymy naleśniki.
Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem dodajemy cukier, cukier waniliowy, śmietanę i mieszamy na jednolitą masę.
Gotowy naleśnik smarujemy twarogiem, posypujemy jagodami i składamy w trójkąt. Na wierzch również możemy posypać jagody.
Podajemy.
Smacznego...