środa, 1 stycznia 2014

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Smaczna przekąska na imprezę lub na Wielkanocny stół.


Składniki:

- 6 rzodkiewek  + 2 do dekoracji
- 6 jajek
- pół pęczka szczypiorku + pół pęczka do dekoracji
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz


Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka. Rzodkiewkę i szczypiorek kroimy w kostkę. Żółtka rozgniatamy z majonezem, dodajemy rzodkiewkę, szczypiorek, sól, pieprz i mieszamy. Farsz nakładamy na jajka i układamy na półmisku.
Z rzodkiewek wycinamy kwiatki. Na półmisku posypujemy szczypiorek i układamy kwiatki z rzodkiewek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...