niedziela, 23 lutego 2014

Cannelloni z sosem czosnkowym

Dzisiejszy mój obiad to eksperyment. Chodził za mną sos czosnkowy i makaron cannelloni, który leży w szafce i czeka aż zostaie zużyty. Makaron nadziany jest jajkami, papryką i porem, tzw piatowy obiad i nie tylko.


Składniki:

- 7-8 sztuk makaronu cannelloni
- pół czerwonej papryki
- 5 cm kawałek pora
- 3 jajka ugotowane na twardo
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie

sos:

- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki śmietany
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz


Przygotowanie:

Makaron podgotować 2 minuty. Każdy z nich w garnku musi być osobno aby sie nie skleiły.
Paprykę, por i jajka pokroić w kosteczke, doprawić solą, pieprzem ziołami prowansalskimi, wymieszać i nadziewać makaron.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i poukładać w nim makaron.
Składniki sosu połączyć, czosnek przecisnąć przez praskę dodać sól, pieprz, wymieszać i polać makaron. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 15 minut.



Rada:

Sosu mżemy zrobić więcej i polać makaron po zapieczeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...