sobota, 1 lutego 2014

Roladki ze schabu

Zapraszam na smaczny obiadek :) z nadzieniem papryki, ogórka kwaszonego i sera.




Składniki:
na dwie osoby

- 2 plastry schabu
- 2 paski sera żółtego
- 1/4 czerwonej papryki
- pół ogórka kwaszonego
- sól, pieprz

do obtaczania:

- jajko
- bułka tarta

Przygotowanie:

Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.
Na każdym plastrze ułożyć paser sera, papryki i ogórka.


 Lekko zagiąć rogi do środka i zwinąć w roladkę.



Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Podawać z ziemniakami i surówką.


3 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...