Pyszne łazanki z kapustą idealne na danie piątkowe lub na potrawę Wigilijną.
Składniki:
- 40 dag kapusty kwaszonej
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, jarzynka lub vegeta
- 250 g makaronu łazanki
Przygotowanie:
Kiszoną kapustę gotujemy w wodzie 30 minut.
Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w głębokiej patelni na oleju. Dodajemy kapustę, mieszamy i doprawiamy. Dusimy 10 minut po tym czasie dodajemy pieczarki i dusimy jeszcze 5 minut. Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do kapusty, mieszamy i doprawiamy do smaku.
jak mojej mamy !! ale sobie smaku narobiłam :D tylko gdzie ja dostane kiszoną kapuste... :D
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam łazanki :-)
OdpowiedzUsuń