środa, 10 kwietnia 2013

Łazanki z kapustą i grzybami

Pyszne łazanki z kapustą idealne na danie piątkowe lub na potrawę Wigilijną.



Składniki:

- 40 dag kapusty kwaszonej
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, jarzynka lub vegeta
- 250 g makaronu łazanki







 Przygotowanie:

Kiszoną kapustę gotujemy w wodzie 30 minut.

Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy w głębokiej patelni na oleju. Dodajemy kapustę, mieszamy i doprawiamy. Dusimy 10 minut po tym czasie dodajemy pieczarki i dusimy jeszcze 5 minut. Doprawiamy do smaku.














Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do kapusty, mieszamy i doprawiamy do smaku.



2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...