Składniki:
- 1 kg schabu
- 30 dag kapusty kwaszonej
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka cukru
-mąka do obtoczenia
Przygotowanie:
Farsz: Pieczarki obrać, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, kapustę również pokroić.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki chwilkę smażymy i dodajemy kapustę.
Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i mieszamy.
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy, nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Przekładamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu 1 - 1,5 godz.
Z powstałego wywaru możemy zrobić sos zagęszczając go wodą z mąką.
Podajemy z ziemniakami i surówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz