poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Zrazy z kapustą i grzybami

Zrazy w tej postaci robi moja siostra, są pyszne.


Składniki:

- 1 kg schabu
- 30 dag kapusty kwaszonej
- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka cukru

-mąka do obtoczenia

Przygotowanie:

Farsz: Pieczarki obrać, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, kapustę również pokroić.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki chwilkę smażymy i dodajemy kapustę.
Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i mieszamy.


Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy, nakładamy farsz, zwijamy i spinamy wykałaczkami.




 Zrazy obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.


  Przekładamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu 1 - 1,5 godz.


Z powstałego wywaru możemy zrobić sos zagęszczając go wodą z mąką.

Podajemy z ziemniakami i surówkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...