Składniki na mały półmisek:
- pojedynczy filet z kurczaka
- 2 słupki sera
- 2 słupki ogórka konserwowego
- 2 słupki papryki konserwowej
- 1 jajko do obtoczenia
- bułka tarta do obtoczenia
- sól, pieprz
- pół kostki rosołowej
- 2 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka przekroić na pół i wyklepać. Posolić i posypać pieprzem. Na kotlecie układamy ser, ogórka, paprykę i zwijamy jak devolaja.
Obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Po ostygnięciu kroimy w plastry i układamy na półmisku.
Kostkę rosołową zalewamy wrzątkiem (około 300 ml) dodajemy żelatynę i dokładanie mieszamy.
Zalewamy roladki i zostawiamy do stężenia. Po ostygnięciu galarety wkładamy do lodówki.
Wskazówki:
1. Do roladek w galarecie użyłam swoich ogórków konserwowych po kartusku, bo jest tam już papryka.
2. Na duży półmisek trzeba użyć podwójnej piersi z kurczaka.
Przepis na ogórki jest tutaj: http://mojeprzepisy-ania.blogspot.com/2012/10/ogorki-po-kartusku.html
Publikacja w Książce Kucharskiej Kropki TV Biedronka
Pysznie wyglądają te roladki..mniammm
OdpowiedzUsuńDziękuję :) a są bardzo smaczne, na imprezie szybko znikają :)
Usuń