środa, 24 kwietnia 2013

Roladki w galarecie

Pyszna przekąska na imprezę.





Składniki na mały półmisek:

- pojedynczy filet z kurczaka
- 2 słupki sera
- 2 słupki ogórka konserwowego
- 2 słupki papryki konserwowej
- 1 jajko do obtoczenia
- bułka tarta do obtoczenia
- sól, pieprz
- pół kostki rosołowej
- 2 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka przekroić na pół i wyklepać. Posolić i posypać pieprzem. Na kotlecie układamy ser, ogórka, paprykę i zwijamy jak devolaja.


Obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.



Po ostygnięciu kroimy w plastry i układamy na półmisku.


Kostkę rosołową zalewamy wrzątkiem (około 300 ml) dodajemy żelatynę i dokładanie mieszamy.
Zalewamy roladki i zostawiamy do stężenia. Po ostygnięciu galarety wkładamy do lodówki.


Wskazówki:

1. Do roladek w galarecie użyłam swoich ogórków konserwowych po kartusku, bo jest tam już papryka.
2. Na duży półmisek trzeba użyć podwójnej piersi z kurczaka.

Przepis na ogórki jest tutaj: http://mojeprzepisy-ania.blogspot.com/2012/10/ogorki-po-kartusku.html

Publikacja w Książce Kucharskiej Kropki TV Biedronka






2 komentarze:

  1. Pysznie wyglądają te roladki..mniammm

    OdpowiedzUsuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...