piątek, 26 kwietnia 2013

Polędwiczki z dorsza

Dziś na obiad przygotowałam polędwiczki z dorsza. Do tego ziemniaczki z masłem i domowa surówka ze spiżarki. Rybkę najbardziej lubi moja starsza córeczka, druga za nią nie przepada.


Składniki:

- 3 polędwiczki z dorsza (mrożone)
- sól, pieprz, zioła prowansalskie - jak ktoś nie lubi można pominąć
- jajko
- mąka i bułka tarta do obtaczania po około 4 łyżki lub więcej


Przygotowanie:

Rybę odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie ziołami. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszaną z mąką.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, kilka razy obracając, bo ryba jest dość gruba.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...