Wątróbka z cebulką.

U mnie dzisiaj drobiowa wątróbka z cebulką. Ulubione danie mojego męża.


Składniki:

- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 6 cebul
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz


Przygotowanie:

Wątróbkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usmażyć na oleju z obu stron ( uwaga bo wątróbka  pryszcze). Nie solić. Solimy dopiero po smażeniu.



Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na osobnej patelni usmażyć cebulę dodać czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobniutko pokrojony w kostkę. Posypać solą i pieprzem.


W brytfance połączyć wątróbkę z cebulę, przyprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem 5 minut.



Podawać z chlebem lub z ugotowanymi ziemniakami.



Smacznego.... A może wątróbka? Czyli podroby rządzą!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Wigilijna sałatka ziemniaczana ze śledziem

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Tarta z grzybami leśnymi