Dziś na obiad przygotowałam śledzie w śmietanie, która robi moja mama.
Składniki:
- 2 płaty śledzi marynowanych
- 4 cebule
- 200 ml śmietany ukwaszonej 18 %
- pół szklanki mleka
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Ze śledzi ściągnąć skórę i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Śmietanę połączyć z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać śledzie z cebulą i wymieszać.
Podawać z ziemniakami.
piątek, 5 kwietnia 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz